top of page

טיפים לשימוש במעשנת פלט

שימוש כללי

  1. זמן הבישול המצוין במתכונים משמש כקו מנחה לתכנון תהליך הבישול.
    הטמפרטורה הפנימית בתוך הנתח היא האינדיקציה החשובה.
    יש בשוק מכשירים רבים המאפשרים מדידת טמפרטורה פנימית בבשר.
     

  2. כדי למצוא את הפלט שמתאים לכם, התחילו בפלט עם עוצמת טעמים מאוזנת (דובדבן, קומפטישן, חביות ויסקי) ומשם תקבלו כיוון מה יותר מתאים לכם .
     

  3. חריכה על ידי חשיפת הלהבה – ראשית יש להוציא את הנתח מהגריל, להעלות טמפרטורה בבקר, להזיז את החלון על הדיפלקטור כדי לחשוף את הלהבה, להמתין כמספר דקות וכשהלהבה יציבה להניח את הנתח על הלהבה (כדקה לכל צד).
     

  4. פתיחה של הגריל גורמת לנפילה של טמפרטורה, לכן מומלץ להימנע כמה שניתן מפתיחת המכסה בזמן העישון כדי לאפשר תהליך בטמפרטורה אחידה.
    בנוסף, לפני פתיחת המכסה ללחוץ על כפתור ה״PRIME״ למשך מספר שניות כדי לפצות על איבוד החום.
     

  5. ניתן להכניס למעשנה בשר קפוא (כן קפוא!) וככל שהבשר יהיה יותר קר, תקבלו טעמי עישון יותר חזקים וטבעת העישון תהיה יותר בולטת. 
     

  6. ככל שתעבדו בטמפרטורות נמוכות יותר תקבלו טעמי עישון יותר חזקים.
     

  7. טעמי עישון חודרים לבשר בשלבים הראשוניים של הבישול וככל שמתקדמים בתהליך הבישול של הבשר, הבשר נסגר וסופג פחות טעמי עישון.
    כלל אצבע - טעמי העישון חודרים לבשר בעיקר בשעתיים הראשונות של העישון.
     

  8. התייחסו לתהליך העישון כתבלין ואל תגזימו(!).
     

  9. כדי להעלות את רמת הלחות בזמן העישון, מומלץ להכניס למעשנה קערה או תבנית אלומיניום עם מים ולהשפריץ על הבשר מי סילאן אחת לשעה.
     

  10. המעשנה היא תנור לכל דבר ועניין.
    תרגישו חופשי לנסות להכין מתכונים שהייתם מכינים בתנור וכוונו את הטמפרטורה במעשנה לפי הטמפרטורה שהייתם מכוונים בתנור. 

עישון ארוך

  1. מומלץ לעטוף את בנייר קצבים נתחים שזמן בישולם ארוך (מעל 4 שעות) כדי למנוע מהבשר להתייבש וכדי לשמור על עסיסיותו.
    כלל אצבע - עוטפים את הבשר כאשר הוא מגיע לטמפרטורה פנימית של 75 מעלות צלזיוס וממשיכים עטוף עד לטמפרטורה פנימית של 95 מעלות צלזיוס.
     

  2. לאחר עיטוף הנתחים בנייר קצבים, ניתן להמשיך את הבישול בתנור ביתי.
     

  3. בעישון ארוך וחשוף (כמו אסאדו למשל) מומלץ להשתמש במדף העליון המרוחק מהדיפלקטור כדי למנוע מהבשר להתייבש

תחזוקה וניקיון

  1. לאיסוף השומנים מומלץ להשתמש בדלי פנימי חד פעמי הניתן להחלפה
     

  2. בסוף השימוש מומלץ להפעיל את הגריל על עוצמה גבוהה כדי להמיס את השומנים ולאחר מספר דקות לעבור על הרשת עם מברשת פלדה.
     

  3. אחרי כ-10 שעות פעולה של הגריל, מומלץ לנקות את הדיפלקטור עם שפכטל מפלסטיק ולשאוב את שאריות האפר מחלל הגריל ומתא הבעירה.

     

bottom of page