שיטות פעולה של מעשנת פלט
עקרון הפעולה הבסיסי של גרילי הפלט (ומעשנות הפלט) הוא די דומה בין כל היצרנים:
-
מנגנון הסעה מוביל את הפלט (שבבי העץ) ממיכל האחסון לסיר הבעירה
-
מצת חשמלי הנמצא בתוך "סיר הבעירה" יוצר חום ומדליק את הפלט
-
מאוורר מזרים אויר נקי לאזור הבעירה
-
בקר חכם שולט על הסעת השבבים ובפעולת המאוורר
-
רפלקטור מפזר את חום הלהבה באופן אחיד
-
מסך תצוגה מאפשר לראות את הטמפרטורה בחלל הגריל ואת הטמפ' אליה הגיע הבשר
לקריאה נוספת: איך עובדת מעשנת פלט
מעבר לכך ישנן שתי טכניקות נפוצות למימוש "סיר הבעירה":
השיטה הראשונה
מתבססת על בורג הזנה קצר ומסיבי המפיל את שבבי העץ לאזור בעירה מלבני ורחב.
שיטה זו נחשבת למתקדמת יותר וניתן למצוא אותה בגרילי פלט יוקרתיים.
יתרונות:
-
המרחק והפרש הגבהים בין בורג ההזנה לאזור הבעירה מפחית את הסיכוי להצתה של תא האחסון
-
אזור בעירה יותר גדול המאפשר הגעה לטמפרטורות יותר גבוהות
-
מותאמת לעבודה מאומצת ויותר "סלחנית" במקרים של הצטברות אפר
חסרונות:
-
טמפרטורת העבודה מתחילה מ-82 מעלות צלזיוס
מעשנות LOUISIANA פועלות בשיטה זו.
השיטה השנייה
נחשבת לשיטה מיושנת יותר ומתבססת על בורג הזנה ארוך המוביל את שבבי העץ לסיר בעירה במרכז הגריל.
יתרונות:
-
טמפרטורת מינימלית נמוכה בסביבות 70 מעלות צלזיוס (מצב SUPER SMOKE)
חסרונות:
-
סיר הבעירה קרוב לבורג ההזנה, לכן יש סיכוי להצית את שהשבבים בבורג ההזנה לכיוון תא האחסון
-
בתנאי רטיבות ולחות יש יותר סיכוי שהשבבים יתקעו בבורג ההזנה עד כדי השבתה של המכשיר
-
נטייה להצטברות אפר בסיר הבעירה הגורמת לתקלות, לכן יש להקפיד על תחזוקה וניקוי סיר הבעירה
רוב מעשנות הפלט פועלות בשיטה זו בינהן מעשנות PIT BOSS.
.