שיטות פעולה של מעשנת פלט

עקרון הפעולה הבסיסי של גרילי הפלט (ומעשנות הפלט) הוא די דומה בין כל היצרנים:

  • מנגנון הסעה מוביל את הפלט (שבבי העץ) ממיכל האחסון לסיר הבעירה

  • מצת חשמלי הנמצא בתוך "סיר הבעירה" יוצר חום ומדליק את הפלט

  • מאוורר מזרים אויר נקי לאזור הבעירה 

  • בקר חכם שולט על הסעת השבבים ובפעולת המאוורר

  • רפלקטור מפזר את חום הלהבה באופן אחיד

  • מסך תצוגה מאפשר לראות את הטמפרטורה בחלל הגריל ואת הטמפ' אליה הגיע הבשר

 

לקריאה נוספת: איך עובדת מעשנת פלט

מעבר לכך ישנן שתי טכניקות נפוצות למימוש "סיר הבעירה":

השיטה הראשונה 

מתבססת על בורג הזנה קצר ומסיבי המפיל את שבבי העץ לאזור בעירה מלבני ורחב.

שיטה זו נחשבת למתקדמת יותר וניתן למצוא אותה בגרילי פלט יוקרתיים.

 

 יתרונות:

  • המרחק והפרש הגבהים בין בורג ההזנה לאזור הבעירה מפחית את הסיכוי להצתה של תא האחסון

  • אזור בעירה יותר גדול המאפשר הגעה לטמפרטורות יותר גבוהות

  • מותאמת לעבודה מאומצת ויותר "סלחנית" במקרים של הצטברות אפר

 

 חסרונות:

  • טמפרטורת העבודה מתחילה מ-82 מעלות צלזיוס

 

מעשנות LOUISIANA פועלות בשיטה זו.
 

איך עובדת מעשנת פלט, טל גרילס


 

 

השיטה השנייה

נחשבת לשיטה מיושנת יותר ומתבססת על בורג הזנה ארוך המוביל את שבבי העץ לסיר בעירה במרכז הגריל.

 יתרונות:

  •  טמפרטורת מינימלית נמוכה בסביבות 70 מעלות צלזיוס (מצב SUPER SMOKE)

 

 חסרונות:

  •  סיר הבעירה קרוב לבורג ההזנה, לכן יש סיכוי להצית את שהשבבים בבורג ההזנה לכיוון תא האחסון 

  • בתנאי רטיבות ולחות יש יותר סיכוי שהשבבים יתקעו בבורג ההזנה עד כדי השבתה של המכשיר

  • נטייה להצטברות אפר בסיר הבעירה הגורמת לתקלות, לכן יש להקפיד על תחזוקה וניקוי סיר הבעירה 

 

רוב מעשנות הפלט פועלות בשיטה זו בינהן מעשנות PIT BOSS.

how a pellet grill works.jpg

.